Digitale Infrastructuur Logistiek

Basis Data Infrastructuur

De Basis Data Infrastructuur (BDI) is een afsprakenstelsel voor het beheerst datadelen in zakelijke ecosystemen. Afspraken gaan over wie toegang tot deze data heeft en onder welke voorwaarden die data ingezien of gemuteerd mag worden. Daarom spreken we ook wel van digitaal en geautomatiseerd zakendoen op een efficiënte, veilige en vertrouwde manier.

Door op een andere manier om te gaan met data, via de BDI, kan de logistieke keten optimaliseren en innoveren. Deze overgang vereist dat organisaties niet langer gebruikmaken van één-op-één dataverbindingen, maar kiezen voor datadeling voor de gehele keten, federatief. Met de BDI bouwen we aan de toekomst van logistiek om bedrijven efficiënt, veilig en vertrouwd te laten samenwerken.

ACHTERGROND

Fysieke ruimte, capaciteit op infrastructuur en de beschikbaarheid van goede arbeidskrachten worden steeds schaarser. Om maatschappelijke en economisch belangrijke voorzieningen in de toekomst bereikbaar te houden moet het multimodale goederenvervoer in en door Nederland (Gateway to Europe) veel wendbaarder, efficiënter en weerbaarder worden.

Betere digitale samenwerking in ketens is de meest effectieve manier om dit doel te bereiken. Het grootste knelpunt dat hierbij moet worden opgelost, is de digitale communicatie tussen bedrijven (B2B) en/of overheidsdiensten (B2G).

Lees meer over de Basis Data Infrastructuur via onderstaande button: